Da Shanty: Hakken en Schroeven... Image Hosted by ImageShack.us

zaterdag, juni 03, 2006

Hakken en Schroeven...


Omdat ik mezelf erg traag voel na een avondje Jack Daniels - Cola wil ik een DJ Screw / Chopped en Screwed stukje droppen.

Chopped en Screwed is de stijl die bekend staat om de tracks die ernstig vertraagd (Screwed) worden en daarna in stukken worden gehakt (Chopped)...Dope stukjes worden herhaald.

De C&S stijl kent zijn grondlegger in de late great DJ Screw (R.I.P). Deze ille pappie is een halfgod in zijn woonplaats Houston, Texas. De langzame tracks komen door het overmatig Codeïne gebruik. In Texas is het goedje beter bekend als "Purple Stuff" of "Syrup". Je kan het zien als een sterke variant van hoestdrank, waar je ers sloom en suf van wordt. Geregeld wordt het ook gemixt met alcoholische versnaperingen. Je zult wel begrijpen dat het verslavender is dan sex en dat had DJ Screw je ook kunnen vertellen als hij niet was overleden aan een overdosis van deze grap.

Nu is DJ Screw al sinds 2000 niet meer onder ons, maar zoals het bij zoveel mensen uit de biz gaat, werd de C&S style populairder na zijn dood. Natuurlijk was Houston al verkocht maar tegenwoordig laat iedere gerespecteerde artiest zijn album Choppen en Screwen.

Kartrekker is het Swisha House label wat de erfenis van de Screwed Up Click (bestaande uit o.a DJ Screw, Lil' Keke, Big Pokey, Fat Pat, Big Moe, Big Hawk, E.S.G, Lil' Flip) op zich heeft genomen. De huidige iconen uit Texas zijn onder meer Slim Thug, Paul Wall, Mike Jones en DJ Michael "5000" Watts, met gasten als U.G.K & Lil' Flip die nog steeds bangen.

Ik kan jullie natuurlijk niet wat slow shit onthouden. Dus hier vind je enkele van mijn favorites van Paul Wall, Lil' Wayne, T.I, Three 6 Mafia, U.G.K & Roll Deep.

Het zal niet iedereen zijn ding zijn (uhum Nykro), maar ik voel die shit wel...

Ook nog even een vid, met een tribute aan DJ Screw, waar je em nog Choppend en Screwend aan het werk ziet.



R.I.P
DJ Screw, Fat Pat, Big Hawk

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Nice colors. Keep up the good work. thnx!
»

juli 20, 2006 6:50 a.m.  

Een reactie posten

<< Home