Da Shanty: Album Of The Month: July (Tha Dogg Pound - Cali Iz Active) Image Hosted by ImageShack.us

dinsdag, juli 04, 2006

Album Of The Month: July (Tha Dogg Pound - Cali Iz Active)


Het is weer Album Of The Month tijd. Deze keer heb ik samen met Nykro gekozen voor een groep waar ik erg goede herinneringen aan heb. Het eerste album wat ik zelf gekocht heb was namelijk van deze boys. Dat was in 1995, ik was 12, en gaf mijn zakgeld uit aan Dogg Food van Tha Dogg Pound. En daar waren mijn ouders niet echt blij mee. Niet vreemd als je je 12 jarige zoontje ineens de hele dag If We All Fuck en Some Bomb Azz Pussy hoort meerappen.

Tha Dogg Pound a.k.a DPG (Dogg Pound Gangstaz) staan er wel om bekend dat ze constant beef hebben met elkaar. Er zijn door de jaren heen al tal van albums uitgekomen, maar meestal bestonden deze uit left-overs van de Death Row tijd. Nu zijn Dat Nigga Daz (aka Daz Dillinger) en Kurupt Tha Kingpin (aka Young Gotti) weer samen en met hulp van hun ouwe Death Row mattie (en tevens volle neef van Daz) Snoop Dogg hebben ze er een nieuw album uitgepompt.

Wat je kan verwachten is een typisch westcoast album, maar toch aangepast aan de tijd. Voor deze plaat hebben ze de volgende producers uit de kast gehaald, die elk hun verschillende specifieke style brengen: Battlecat, L. T. Moe, Swizz Beatz, J-Dubs, Soopafly, Ryan Leslie, Rick Rock, David Banner, 1500, Shondrea Crawford & Jazze Pha.
Onze vrienden van de DPG hebben daarnaast ook nog een paar van hun eigen vrienden uitgenodig om gezellig een barretje of 16 mee te rappen. Onder meer oudgedienden RBX, Nate Dogg & The Lady Of Rage komen hun zegje doen, maar tevens is er plaats voor guest-appearences van Snoop Dogg (op meerdere tracks), Ice Cube en everybodies new favorite white boy Paul Wall.

Al met al hebben Daz & Kurupt er een vrij compleet album van gemaakt. Ik moet zeggen dat ik die vorige releases, na Dogg Food, na 1 keer draaien verdoemd heb naar de nooit-meer-uitkomen-kast, maar deze is een keeper. Kurupt heeft weer iets van zijn oude flow teruggevonden, waar hij ten tijde van Doggystyle en The Chronic nog om werd geroemd en Daz komt sinds tijden ook weer eens echt correct. Het enige opvallende is dat Daz geen enkele track heeft geproduceerd op dit album. Terwijl hij toch verantwoordelijk was voor bijna alle vorige releases (en natuurlijk als ghost-producer samen met Warren G de classic The Chronic heeft geproduceerd).

Check die trackslist, met mijn favorites dik en cursief gedrukt:
01 - Cali Iz Active (Prod. by Battlecat) 04:44
02 - Kushn N' Pushn (Prod. by L.T. Moe) 04:08
03 - Sittin on 23'z (Prod. by Swizz Beatz) 03:46
04 - Stop Lyin (Prod. by Battlecat) 04:20
05 - It's Craccin All Night Feat. Diddy (Prod. by J-Dubs) 05:28
06 - Slow Your Roll (Prod. by Soopafly) 04:04
07 - Heavyweights (Prod. by Ryan Leslie) 03:58
08 - Keepin it Gangsta Feat. Lady of Rage (Prod. by Soopafly) 05:02
09 - Hard on A Hoe Feat. Rbx (Prod. by Rick Rock) 04:00
10 - It's All Good Feat. Ice Cube (Prod. by Battlecat) 04:54
11 - Faknass Hoes Feat. David Banner (Prod. by David Banner) 04:14
12 - Don't Sweat it Feat. Nate Dogg & Rbx (Prod. by 1500) 03:54
13 - Make Dat Pussy Pop Feat. Paul Wall (Prod. by Shondrea) 04:04
14 - Throwin Up Da C (Prod. by Soopafly) 04:11
15 - Face 2 Face (Prod. by Battlecat) 04:24
16 - She Likes Dat (Prod. by Jazze Pha) 03:48

En natuurlijk een linkje. Dat zit vandaag verborgen in de album cover. Dus klik daar maar op.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home