Da Shanty: Tuesday: Dinstrumentals IV Image Hosted by ImageShack.us

dinsdag, juni 27, 2006

Tuesday: Dinstrumentals IV

De uit Miami komende Marcello Velenzano en Andre Lyon, beter bekend als Cool-N-Dre, zijn pas sinds korte tijd echt namen in de productiewereld. De schoolvrienden zijn echter al lang bezig om zich te manifesteren in de scene.

Ze ontmoeten elkaar van de High School en daar startte ze, met nog twee andere, de r&b-groep Basic Unity. Cool deed de chorus en Dre was de DJ. Maar dit bleek niet te werken, aangezien niemand beats voor de groep wou maken. Ze stopte als groep en gingen apparatuur kopen om samen een productieduo te vormen. Met een ASR10 Keyboard begon het allemaal...

Na lang genoeg knutselen en netwerken, kregen ze te horen via Robbie Rob dat Fat Joe opzoek was naar beats. Ze stuurden hem een cd met een stuk of 50 beats op, waarop Fat Joe reageerden: 'I Like beat number 30'. 'King Of New York' was geboren. Vervolgens nam Fat Joe de twee op sleeptouw. Zo hosselde Joe een Cool-N-Dre-beat voor Tony Sunshine. Daarna mochten ze de track 'Dedication' van Fat Joe zelf verzorgen, die op Steve Rifkind (president Loud Records) zo een indruk maakten, dat die besloot dat ze het album van Tony Sunshine mochten doen. Raar genoeg is dat album nooit gereleased.

Tegenwoordig gaat het ze voor de wind. De gevestigde orde van de R&B-scene komt allen beats afhalen in Miami. Bovendien zijn ze samen met Usher en Big Boi (OutKast) eigenaren van restaurant/lounge 'La Dea' te South Beach, Miami. Ook las ik ergens dat Dre een relatie heeft/had met Christina Milian, dus wat wil je nog meer.

de favorieten... (51 MB)