Da Shanty: Tuesday: Dinstrumentals XIV Image Hosted by ImageShack.us

dinsdag, september 05, 2006

Tuesday: Dinstrumentals XIV

Mannie Fresh, de vaste producer van het Cash Money label, is niet een van de bekendste producer. Toch kent bijna iedereen, die zich een beetje in Hip-Hop verdiept heeft, wel een track van zijn hand.

Op zijn 10e, in 1984, maakte Fresh deel uit van New York Incorporated. De eerste Hip-Hop crew van New Orleans, alhoewel er meerdere zijn die met deze titel willen weglopen. Door de optredens en feesten waar hij DJ-de, werd hij opgemerkt door rapper Gregory D. Samen met hem produceerde en releaste hij 2 albums op respectievelijk D&D Records en Yo! Records. Met de albums probeerde het duo een nieuwe typische New Orleans stijl te creeeren. Hierdoor worden ze gezien als pioniers van Bounce Music.


Gregory D en Mannie Fresh gingen na wat problemen met MCA Records uit elkaar. Hierna kwam hij bij Cash Money Records terecht, waar hij dus echt pas los kwam. Samen met Cash Money's co-CEO Brian 'Baby' Williams vormde hij het duo Big Tymers. Verder deed hij nagenoeg alle producties voor o.a. Juvenile, B.G. & Lil' Wayne.

Inmiddels heeft hij Cash Money verlaten en heeft hij z'n oude maatjes Juvenile & B.G. weer gevonden. Het gerucht doet de ronde dat de drie een album samen gaan droppen.


Mannie Fresh Instrumental Pack (68MB)

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

thanks

januari 01, 2007 2:34 p.m.  

Een reactie posten

<< Home