Da Shanty: Wednesday: Classic Vids XXII Image Hosted by ImageShack.us

woensdag, november 08, 2006

Wednesday: Classic Vids XXII


Er valt zoveel te vertellen over Andre Benjamin & Antwan Patton. Iedereen kent ze natuurlijk beter onder de namen Andre 3000 en Big Boi oftewel gewoon Outkast. Wat helaas steeds minder mensen weten is dat Andre vroeger geen zanger / clownsbroekdrager was. Andre was en is een van de meest begaafde rappers in de game. Alleen heeft onze vriend pas echt mainstream succes bereikt na Hey Ya.

Om de youngsters een beetje te schoolen drop ik drie classics van Outkast, alle drie van het eerste album Southernplayalisticadillacmuzik (wat een geweldige titel).
Het eerste optreden van Outkast was trouwens op de Remix van label-mates TLC's What About Your Friends, uit 1992.

Player's Ball

Uit 1993 komt deze geweldige track. Ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij stond deze track eerst op een soundtrack. Organized Noise (waar Sleepy Brown een member van is) hebben de track geproduceerd en de video is geregiseerd door een toen nog redelijk onbekende Sean "Puffy" Combs.

Southernplayalisticadillacmuzik

Ook weer geweldig. Ik pomp deze shit nog zo vaak en die vids zijn gewoon echte classics. Ook de titeltrack is weer genieten geblazen. Wederom Organized Noise op de beat.

Git Up, Git Out (ft. Goodie Mob)

Deze track is in 1999 nog door Marc Gray gesampled in haar debut single Do Something. Dre en Big Boi, nemen hun jeugdvrienden van de Goodie Mob mee voor ondersteuning. Helaas zijn de verses van (een toen nog stuk jongere en dunnere) Cee-Lo en Big Gipp uit de vid gehaald. Cee-Lo doet wel het refrein en ook hier weer Oraganized Noize op de beat.