Da Shanty: Wednesday: Classic Vids XXI Image Hosted by ImageShack.us

woensdag, november 01, 2006

Wednesday: Classic Vids XXI

Jaja na al dat nieuwe geweld is het weer tijd voor wat classic shit. Ik ga vandaag een duo onder de loep nemen wat wel bekend zal zijn bij de meeste.
Tegenwoordig is het al een tijdje hip om soul te sampelen. Producers als Kanye West, Just Blaze & The Heatmakers gooien non-stop versnelde voicesamples en zelfs hele melodietjes uit het Motown tijdperk door hun platen.

Maar wat nu met Soul wordt gedaan gebeurde eind jaren 80 / begin jaren 90 met Jazz. Jazzbreaks waren helemaal hot en producers die echt bekend hiermee werden waren DJ Premier (Gangstar), Q-Tip (A Tribe Called Quest) en Pete Rock (Pete Rock & CL Smooth)

En over dat laatste duo wil ik het hebben. Mecca & The Soul Brother zoals ze ook wel werden genoemd hebben voor mij echt de dikste Jazz-break-plaat ooit gemaakt. Vandaar dan ook de vid hier van. Dat deuntje is zo catchy en tegelijkertijd zo briljant gekozen. Er zijn genoeg dagen dan vanuit het niet ik dat deuntje ineens ga neurien. Dus hier is ie dan, van het album Mecca & The Soul Brother uit 1992: They Reminisce Over You (T.R.O.Y)