Da Shanty: Thursday: New Artist III Image Hosted by ImageShack.us

donderdag, juni 15, 2006

Thursday: New Artist III


Here we go again....
Vandaag een artiest waar nog niet zo veel over bekend is.
Meegaans met de Reggaeton/Latino-hype bedacht El Presidente Jay-Z dat het misschien wel leuk was om een zijtak aan zijn Roc-A-Fella/Def Jam label te plakken. Vorig jaar is dan ook Roc La Familia in het leven geroepen.

Tot nu toe is er nog niet veel uitgekomen op Roc La Familia, maar er staat wat in de planning:
-Een Reggaeton album met Reggeaton en Hiphop artiesten van Hector El Father (vroeger van Hector y Tito, voor de ingewijden onder ons)
-Een Reggeaton album van N.O.R.E.
-Aztek Escobar, een Mexicaanse rapper uit Houston, down met de hele click daar.
-En de man van vandaag: Tru Life.

Tru Life, van Puerto Ricaanse afkomst, moet een van de grote mannen in New York gaan worden. De beste man heeft al aardig wat buzz gecreëerd door een beef met Mobb Deep maar verder valt er nog weinig verder te zeggen over Tru Life. Behalve dan dat hij zich profileert als een pretty boy Thug. Wat er uit interviews verder op te merken valt is dat hij ondanks zijn Puerto Ricaanse afkomst, hij maar weinig op heeft met Reggaeton. Hij is voor de hiphop en nog hard ook. Straight up thug raps d.m.v. scherpe teksten en klappende beats, met een kleine Latino inslag.
Wat mij betreft gaat Tru Life het wel redden. Iets wat ik dan baseer op twee gruwelijke tracks: The New New York (geen schrijffout), geproduceerd door 9th Wonder en Ride Out ft. Akon, geproduceerd door DJ Green Lantern.

Deze tracks zijn ook terug te vinden in de stash die ik natuurlijk weer erbij gooi.
Mits dat er niet wat nieuwe grote sterren bij Def Jam / Roc-A-Fella / Roc La Familia tekenen en Tru Life een beetje geduld heeft dan kan hij wel eens hard komen en erg groot worden.

Bovendien als Jigga (our Nigga) tegenwoordig ergens aan begint dan wordt het gehyped en komt het wel goed (zie Young Jeezy, Rihanna en Rick Ross).