Da Shanty: Monday: Timbo Xclusives II Image Hosted by ImageShack.us

maandag, juni 12, 2006

Monday: Timbo Xclusives II


Vorige week had ik het over Da Bassment. De productiegroep onder leiding van Timbaland. In de komende weken zal ik de leden stuk voor stuk ff onder de loep leggen. Te beginnen met Ginuwine.

In 1996 kwam
Elgin Baylor Lumpkin, beter bekend als Ginuwine, in de schijnwerpers te staan, doordat 'Pony' van zijn eerste album 'Ginuwine....The Bachelor' meteen een dikke hit werd. Uiteindelijk zou het album 2x platinum worden. Persoonlijk vind ik dat niet eens zo gek als je de intro van het album begint met een sample van de geweldige film 'The Usual Suspects'. De track 'When Doves Cry' is een zeldzaam goed uitgevoerde cover van het gelijknamige nummer van Prince.

Ondanks het succes van album 1, duurde het 3 jaar voordat Ginuwine met een opvolger kwam. In 1999 kwam '100% Ginuwine' uit. Maar de drie jaren hadden het album goed gedaan, want ook dit album werd dubbel platinum. 'Same Ol' G' werd wereldwijd de grootste hit. Verder deed 'What's So Different' het vrij goed in de charts. Een van mijn favoriete nummers van het album is toch wel 'Toe 2 Toe'. Na de wat softere tracks op het album komt deze song er heerlijk krachtig in. Verder is 'None Of Ur Friends Business' een echt geweldig stuk muziek van wat Da Bassment te bieden had.

Na de 2 mega succes albums, groeide Timbaland en Ginuwine steeds verder uit elkaar, wat tot gevolg had: minder Timbaland-Ginuwine collabo's.


Later vandaag cq vannacht zal ik nog 2 Ginuwine remixes posten.

Nu eerst voetbal.

EDIT: Zoals beloofd de update.

De eerste remix die ik voor jullie heb is afkomstig van het album 'The Life' van Ginuwine uit 2001. Voor dit album verzorgde Timbaland enkel het nummer 'That's How I Get Down', met een featuring van Ludacris. Maar op de bonusdisc staat nog een Timbo: De remix van 'So Anxious'.
De 2de is een echte xclusive, namelijk de remix van 'Only When Your Lonely'. Dit nummer is echt een hele dikke remix. Wellicht omdat die zo exclusief is.