Da Shanty: Tuesday: Dinstrumentals IX Image Hosted by ImageShack.us

dinsdag, augustus 01, 2006

Tuesday: Dinstrumentals IX

Tony Cottrell, beter bekend als Dj Hi-Tek, kwam in aanraking met hip-hop doordat breakdancing enorm populair was in zijn geboortestad Cincinnati. Door mensen als Ravi T, J-Fresh en Sen Sai leerde hij vervolgens zelf het produceren.
In 1992 ontmoette hij de lokale rapgroep Mood. Met hun kreeg hij een regionale hit, Hustle On The Side. Een tijd later kwam Talib Kweli met Mood samenwerken, Talib en Tek raakte bevriend en de eerste samenwerking kwam enkele jaren daarna.
Zo rond 98 deed Hi-Tek al het meeste werk van Black Star (Talib Kweli & Mos Def). De collabo bleef bevallen en Reflection Eternal werd opgericht. In 2000 brachten ze het album Train Of Thought uit en dankzij dit album werd Rawkus Records min of meer op de kaart gezet.
Bij Rawkus werd Hi-Tek een van de vaste producers. Hij produceerde voor het label aan verscheidene projecten, waaronder Soundbombing. Voor zichzelf produceerde hij in 2001 het album Hi-Teknology. Dit album werd echter door Rawkus nauwelijks gepromoot en na al eerdere problemen tussen Hi-Tek en het label (onder meer het moeten afstaan van een beat bedoeld voor Snoop aan Kool G Rap) was voor Tek de maat vol en vertrok bij het label.
Hi-Tek tekende daarna bij MCA Records, waar hij Hi-Teknology 2 en Jonell's debuutalbum produceerde. De albums werden echter nooit gereleased.
Momenteel zit Hi-Tek bij Aftermath, waar hij met Dre aan Detox werkt. Tevens werkt hij aan producties voor r&b-zanger Dion (tevens Aftermath) en aan zijn nieuwe soloalbum.


Hi-Tek's instrumental pack (65,1 mb)