Da Shanty: Monday: Originals IV Image Hosted by ImageShack.us

maandag, september 11, 2006

Monday: Originals IV

De regelmaat lijkt z'n weg terug te hebben gevonden op DaShanty. Nu nog wat meer votes en comments en alles loopt zoals het moet! En dus zijn hier wat originals. Zodat je weet waarom je ouders jouw muziek niet echt waarderen.

Jerry Butler - No Money Down
Jerry Butler is niet bepaald een kleintje in de muziek. Hij heeft gedurende 4 decennia meer dan 50 albums opgenomen! Hij is dus ook terecht een soul-icoon.

The Game - Dreams
Soul-icoon of niet. Dat weerhield Kanye West er niet van om hem te samplen. En eerlijk is eerlijk, hij heeft het wel heel dope gedaan.

Chris Barber - Petite Fleur
Trombonist Chris Barber coverde 'Petite Fleur' van Sidney Bechet. De engelsman scoorde ermee in de jaren 50 een aardige hit.

The Firm - Phone Tap
Het welbekende deuntje van 'Phone Tap' is door Dr. Dre gesampled van Chris Barber's 'Petite Fleur'. Dope sample! Dope classic!

Carl Thomas - Emotional
P. Diddy en Mario Winans gebruikte dezelfde sample als Dre voor Carl Thomas. Alleen hij samplede het toch iets korter en veranderde de snelheid. Je moet even goed luisteren maar hij zit er echt in.

Francois De Roubaix - Dernier Domicile Connu
De Fransoos Francois De Roubaix rolde de muziekwereld in via zijn vader Paul die filmregisseur was. Terwijl hij zijn vader, deed Francois daarnaast wat Jazz spelen. Uiteindelijk kon hij dit zo goed dat hij werd gevraagd om o.a. films, tv-reclames en tv-shows van muziek te voorzien.

Lil' Bow Wow ft. Snoop Dogg & Jd - Bow Wow (That's My Name)
Jermaine Dupri sample het geniale franse stuk muziek voor zijn lengtegenoot Lil' Bow Wow. Het werkte wel, want met deze debuutsingle deed het vrij aardig.

Missy Elliott ft. Big Boi & Nicole - All N My Grill
Daarvoor had Timbo het stuk ook al ontdekt en minder opzichtig gebruikt voor All N My Grill van Missy. Leuk detail is dat op de andere versie van All N My Grill fransman MC Solaar meedoet.

Krs-One - Tell The Devil Ha!
En ook Krs kon er niet met z'n handen afblijven. Maar hij deed het toch wel het dopeste. Met een heel koor en al maakte hij deze track die op z'n album D.I.G.I.T.A.L. uitkwam, waar wat classics en unreleased materiaal op staat.