Da Shanty: Tuesday: Dinstrumentals XVI Image Hosted by ImageShack.us

dinsdag, september 19, 2006

Tuesday: Dinstrumentals XVI

Rico Wade, Ray Murray en Patrick 'Sleepy' Brown zijn een Hip-Hop-productieteam uit Atlanta. Onder de naam Organized Noize zijn ze beter bekend. De drie produceerden o.a. Tlc's 'Waterfalls' en Luda's 'Saturday'. En verder natuurlijk flink wat tracks voor OutKast en Goodie Mob. Midden jaren '90 probeerden het trio enkele malen om zelf als uitvoerende artiesten aan de bak te komen. Maar Society Of Soul en Sleepy's Theme waren niet succesvol.

Onder de naam Dungeon Family (Organized Noize, OutKast, Goodie Mob & Slimm Calhoun) vormden de zuiderlingen een Hip-Hop-collectief. De naam Dungeon Family is afgeleid van de naam van de in een kelder gelegen studio van Rico Wade, 'The Dungeon'. Hier werd veel werk van zowel OutKast als Goodie Mob opgenomen. En de sound uit die kelder stond toch wel aan de basis van de hedendaagse ATL-sound.

De laatste tijd kom je niet zo veel producties van Organized Noize meer tegen. Toch zijn ze niet allemaal in slaap gevallen. Sleepy Brown komt namelijk de 26ste van deze maand met een solo-album, getiteld Mr. Brown.

Organized Noise Instrumental Pack (59MB)