Da Shanty: Monday: Timbo Xclusives III Image Hosted by ImageShack.us

maandag, juni 19, 2006

Monday: Timbo Xclusives III

Vandaag een voor velen minder bekende, namelijk Playa. De R&B-groep bestaat uit Steve 'Static' Garrett, Smokey en Black. Van dit trio is met name Static de grote meneer. Hij heeft al meerdere nummers geschreven voor o.a. Aaliyah (Are You That Somebody?, More Than A Woman, Try Again, We Need A Resolution), Brandy (Come As You Are), Ginuwine (Pony, Same Ol' G) en Truth Hurts (So Addictive).

Playa's grootste hit was 'Cheers 2 U' van het gelijknamige album uit 1998. Op de track 'Ms. Parker' na, is er eigenlijk niet zoveel bekend geworden van de groep. Dat is ook vrij logisch als je maar één album uitbrengt en al sinds 1999 het tweede op de planning hebt staan. Toch is de groep bij de New Jack Swing-generatie nog steeds vrij populair. En als je 'I'll B 2 C U' hoort dan doet je dat toch al snel denken aan het goeie ouwe Jodeci.

Zo af en toe kom ik nog eens een nieuwe track tegen van Playa. Op 'Thirsty Def Soul'-sampler uit 2001 stond een leuke snippet van 'Gravy Train', op 'Urban Express 510Y' uit 2003 stond de track 'Never Too Late' en zo maar uit het niets kwam ik mijn inmiddels favoriete Playa-song tegen; 'I'm A Available'.