Da Shanty: Monday: Originals II Image Hosted by ImageShack.us

maandag, augustus 28, 2006

Monday: Originals II

Ik ben zelf ook een echte sampler. Hierdoor ben ik dus veel nummers tegengekomen die al gesampled bleken te zijn. Bij sommige zul je het gevoel hebben van hoe 'goedkoop' het wel niet is. Maar ja, beter goed gejat, dan slecht verzonnen.

Bob James - Nautilus
Bob James is een naam die je hier vaker terug zal zien. Hij is namelijk een van de meest gesamplede artiesten die er zijn. En net als meer van zijn werk, is dit nummer meerdere malen gebruikt. Grof geschat een stuk of 30 keer.

Eric B & Rakim - Follow The Leader
Eric B en Rakim gebruikte de luchtige piano uit Nautilus voor hun classic Follow The Leader.

Ghostface Killah ft. Raekwon & Cappadonna - Daytona 500
Rza was dus al niet erg origineel met het uitzoeken van z'n sample. Hij gebruikte ook nog het meest herkenbare deel van Nautilus. En wel een loopje van het begin.


Charles Aznavour - Parce Que Tu Crois
De franse zanger Charles Aznavour had nooit kunnen bedenken dat een stukje van zijn nummer Parce Que Tu Crois wereldwijd bekend zou worden. Dit kwam doordat producers Andrea Martin, Ivan Matias en Mark Pitts het samplede voor Blu Cantrell's Breathe.

Dr. Dre ft. Eminem & Xzibit - What's The Difference
Voor Blu Cantrell ermee kwam, had Dr. Dre het al gebruikt voor What's The Difference. Een wel bekende track voor iedereen lijkt me.


Grace Jones - My Jamaican Guy
Dat Grace Jones er niet echt overheerlijk uitziet is bekend, maar dat ze met My Jamaican Guy aan de basis stond voor een van de bekendste tracks van LL Cool J weten niet veel mensen.

LL Cool J ft. LeShaun - Doin' It
Het heerlijke aan de track van LL is toch wel het begin. En laat dat nou net gesampled zijn door producer Rashad Smith.


The Emotions - If You Think It (You May As Well Do It)
Echte Motown werd natuurlijk ook gesampled. Een niet al te bekend nummer van The Emotions werd echt briljant gesampled door Rza.

Raekwon ft. Ghostface Killah & Nas - Verbal Intercourse
Meteen een van de dopeste tracks van Only Built 4 Cuban Linx. En die sample! Dope detail is dat de originele voices van The Emotions er gewoon bij zijn gesampled. Het effect is ernstig!


Thom Bell - Moses Theme
Thomas Bell produceerde dit nummer, maar meer kan ik er niet over vinden. Ik weet niet eens zeker of hij ook de uitvoerend artiest is. Maar ik kon hem niet achterhouden. Echt hard zoeken naar de sample is overbodig, want de sample zit direct in het begin.

Ma$e ft. Black Rob, Dmx, The Lox & Puff Daddy - 24 Hours To Live

Deric "D-Dot" Angelettie weet er vast wel meer over, aangezien hij de track samplede voor de dikste track van Ma$e.


Joe Simon - Before The Night Is Over

Wederom een nummer waar ik verder weinig info over kan vinden. Niet dat Joe Simon zo onbekend is, maar het nummer kan ik op geen album of iets vinden.

Outkast - So Fresh, So Clean
Organized Noise produceerde de track So Fresh, So Clean. Wie er met het idee voor het refrein kwam weet ik niet, maar het is een duidelijke interpolation van Joe Simon's Before The Night Is Over.