Da Shanty: Wednesday: Classic Vids XXIV Image Hosted by ImageShack.us

woensdag, november 29, 2006

Wednesday: Classic Vids XXIV


Vandaag vertrekken we naar New Orleans. En dan meteen terug in de tijd naar 1999. Gelukkig was die wacke troep van No Limit op zijn einde en kwam er eindelijk iets dopes naar boven uit Nawleans.
De gebroeders Ronald "Slim" & Bryan "Baby" Williams dachten, wat Master P kan kunnen wij ook. Ze waren al wat jaren bezig met albums van lokale rappers als U.N.L.V, Ms. Tee & B.G. en eigen act van Baby, Big Tymers, maar nu de nieuwe held van het label was opgestaan, stonden de big companies ineens te springen om een contract aan te bieden. Universal was uiteindelijk de gelukkig die rond de 30 miljoen dollar neertelden voor een multi-album distributie deal met Cash Money Records.

De nieuwe held was natuurlijk Juvenile. Deze boy kwam zo fresh met de single Ha, dat er zelf een repressing van het album kwam met een Ha remix ft. Jay-Z.
Check die video voor echte Cash Money Shit.


Maar Juve was niet alleen. Ooit was verzonnen om een groep te formeren genaamd de Hot Boys, bestaande uit Juvenile, B.G, Lil' Wayne & Young Turk. Deze boys dropte hun eerste album op Cash Money al toen de jongste (Wayne) net 12 was. Helaas was dit nog in de independent tijd en zijn daar geen vids van, maar van het 2e album Guerilla Warfare heb ik wat voor jullie. Check out: We On Fire


Na het succes van Juvenile als solo artiest was het tijd voor B.G. om te shinen, letterlijk en figuurlijk. Bling Bling is de term die altijd bij de man blijft hangen die zo'n 6 albums voor Cash Money heeft gemaakt. Zie video die hoort bij de orginator van de term:


Cash Money stond er om bekend dat ze alles zelf deden. Alleen maar guest appearences van eigen label en alle beats kwamen van Mannie Fresh. Het kwam dan ook maar sporadisch voor dat ze elders op te horen waren, maar deze track is een uitzondering: Tear-Da-Club-Up-Thugs (aka DJ Paul, Juicy J & Lord Infamous van Three 6 Mafia) ft. The Cash Money Millionaires - Hypnotized Cash Money.


Natuurlijk blijf het nooit pais en vree, dus ook hier onstond de nodige ellende. Juve kreeg ruzie, B.G. raakte verslaafd en kickte weer af en Turk zit de komende 15 jaar nog vast. Ondanks alle ellende is Wayne, die uitgegroeid is tot een ster in het Zuiden, van zijn matties blijven houden en dropte de track Damn I Miss My Dawgz. Een geweldig nummer zonder echte vid, maar ik wil em jullie niet onthouden, ookal vliegen de disses tegenwoordig weer net zo makkelijk uit Wayne's mond richting Juve en Gizzle.